recepty, fotky, sladkosti, koníčky


KRÉMY

PAŘÍŽSKÝ KRÉM

3 vejce, 14 dkg krupicového cukru, 3 dkg kakaa, 1 máslo

 

Postup:

Vejce, cukr a kakao ručním šlehačem šleháme na páře nebo ve vodní lázni do zhoustnutí (navrchu směsi se vytvoří světle hnědá pěna). Poté odstavíme a vychladlou směs postupně vlijeme do vyšlehaného másla. Šlehačem ušleháme hladký krém.

 

 

PUDINKOVÉ KRÉMY

 

1 pudink podle chuti, 250 ml mléka, 14 dkg cukru, 1 máslo

 

Postup:

2/3 mléka dáme vařit a do zbylé 1/3 vmícháme pudink. Do vroucího mléka vlijeme pudink se zbytkem mléka  a přisypeme cukr. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Odstavíme a vychladlý pudink postupně vlijeme do vyšlehaného másla.

Šlehačem ušleháme hladký krém.

 

Do světlého krému můžeme přidat pár lžiček kávového logru z vypité kávy a máme kávový krém.

Krémy lze podle potřeby i obarvit potravinářským barvivem.