
recepty, fotky, sladkosti, koníčky
KRÉMY
PAŘÍŽSKÝ KRÉM
3 vejce, 14 dkg krupicového cukru, 3 dkg kakaa, 1 máslo
Postup:
Vejce, cukr a kakao ručním šlehačem šleháme na páře nebo ve vodní lázni do zhoustnutí (navrchu směsi se vytvoří světle hnědá pěna). Poté odstavíme a vychladlou směs postupně vlijeme do vyšlehaného másla. Šlehačem ušleháme hladký krém.
PUDINKOVÉ KRÉMY
1 pudink podle chuti, 250 ml mléka, 14 dkg cukru, 1 máslo
Postup:
2/3 mléka dáme vařit a do zbylé 1/3 vmícháme pudink. Do vroucího mléka vlijeme pudink se zbytkem mléka a přisypeme cukr. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Odstavíme a vychladlý pudink postupně vlijeme do vyšlehaného másla.
Šlehačem ušleháme hladký krém.
Do světlého krému můžeme přidat pár lžiček kávového logru z vypité kávy a máme kávový krém.
Krémy lze podle potřeby i obarvit potravinářským barvivem.